Posted on Oct 3, 2010

Śniadanie slow food

Stałym punktem food film festiwalu (tzn. było na ostatnim, jest tez teraz) jest śniadanie slow food, organizowane przez warszawskie Convivium Slow Food. Odbywa się ono w Arkadach Kubickiego i bardzo dobrze, bo trudno o lepsze miejsce na tak królewską ucztę.

DSC_0339

W tym roku mogliśmy delektować się wieloma wspaniałymi polskimi produktami:

  • miód pitny dwójniak koronny – Maciej Jaros
  • twarogowy ser kozi Qusca – Maciej Zasławski
  • ser bursztyn – Spółdzielna Mleczarska Spomlek
  • powidła świeckie – Gospodyni ze Świecia nad Wisłą
  • ser biały – Stefan Ziembiński
  • soki wyciskane z owoców – Joanna i Krzysztof Maurerowie
  • chleb – Ewa i Peter Startenwerth
  • chałka domowa – Alfreda Bucka
  • dynia piżmowa – Jola i Ludwik Majlertowie
  • ciasto drożdżowe – Halina i Zdzisław Bartelakowie
  • kiełbasa – niestety nie pamiętam skąd; już wiem – Lech z Białegostoku (dzięki Agata)

DSC_0338

DSC_0340

DSC_0347

DSC_0343

DSC_0346

DSC_0350

Więcej na temat festiwalu:
II food film festiwal rozpoczęty
Wiesz co jesz?
Precyzja i prostota

6 Comments